Les mantegues de fruits secs i llavors són la cosa més sencilla d’elaborar: ☝️només necessitem un processador d’aliments.
.
I per a que🤔 podem utilitzar aquestes mantegues? Igual que el tahini, per fer salses🍯, patés, hummus; per menjar directament amb una bona llesca de pa🍞 amb massa mare; per fer altres dolços com crema de cacau🍫,…
.
L’ideal és que estiguin torrats, tan els fruits secs com les llavors, doncs així les mantegues seran més aromàtiques i no tindran antinutrients😉.
.
Al momet de fer-les, hi podem afegir sal🧂 o espècies , o deixar-les tal qual.
.
Un gran punt a favor es que ,una vegada fetes, les podem conservar durant mesos a la nevera amb pots de vidre.
.
És un snack ràpid, antiox i amb calci que ens reforza🦸♂️🦸♀️ la salut intestinal
.
INGREDIENTS:
🥜 500gr Avellanes
🥜500gr Cacauets
🥜500gr Anacards
🥜500gr Ametlles
.
.
PREPARACIÓ:
🥄Posa els fruits secs o les llavors, ja torrats, al processador d’aliments i tritura’ls. Al principi de la trituració, tenen tendencia a enganxar-se als laterals; si es així, posa’ls cap a les aspes amb l’ajuda d’una espatula. Potser hauràs de repetir aquesta operació diversos cops fins que comenci a treure l’oli.
🥄Continua triturant fins que la barreja es converteixi en una mantega. Si li costa, pots ajudar afegint unes cullerades d’oli de sèsam cru o un altre oli suau de qualitat.
🥄Una vegada tinguis llesta la mantega, guarda-la a un pot de vidre i conserva-la a la nevera.
.
.
La meva “prefe”😍 és la d’avellana amb un toc de sal Maldon sens dubte!!!!