La crema de carbassa és un dels plats🍽 més bàsics de la cuina que no poden faltar al menú a la tardor🍁 i a l’hivern❄️, quan aquesta hortalissa es troba en plena temporada.
.
A més, la crema de carbassa pot ser una bona aliada per introduir verdures🥕 a l’alimentació dels nens, ja que la seva textura i sabor fan que sigui un plat millor acceptat pels més petits.
.
Ingredients per a 4 px:
🟠500 gr de carbassa.
🟠250 gr de patata.
🟠2 pastanagues.
🟠1 porro.
🟠4 cullerades d’oli d’oliva verge.
🟠Aigua (fins a cobrir les hortalisses, aproximadament 800 ml).
🟠Sal.
🟠Pebre negre.
🟠Nou moscada
.
Elaboració:
-Pela la carbassa i talla-la a cubs mitjans.
-Pela i talla la patata i la pastanaga a trossos de la mateixa mida
-Treu la pell exterior del porro, renta’l i talla la part blanca a rodanxes.
-Poseu l’oli a una olla i a foc mitjà.Quan estigui calent, afegeix les hortalisses i sofregeix durant 3 minuts.
-Cobreix amb aigua arran, incorpora una c.p de sal i porta a ebullició
-Quan bulli, posa a foc baix, tapa’l i deixa-ho fer durant 10 15 minuts o fins que les hortalisses estiguin tendres.
-Retira una quarta part del brou i tritura-ho amb la batedora fins homogeneïtzar.
⚠️Si t’ha quedat molt espessa afegeix-hi una mica més del brou que havies
reservat!
-Rectifica de sal i afegeix pebre negre acabat de moldre i nou moscada.
.
NOTA: Fes-la encara més gustosa😋 Substitueix l’aigua per una barreja a parts iguals de llet vegetal i aigua.
.
Un plat de diari, molt senzill i fàcil de cuinar!