🍌Hola a tots! Aquest Banana Bread sense sucre conquereix a tothom que ho prova!
.
Us deixo amb la recepta 😁
.
Ingredients:
-200 gr de farina de blat integral
-3 plàtans madurs + 1 per adornar
-4 dàtils medjoul o 8 dàtils naturals
-130 ml de llet de soja
-60 gr oli d’oliva
-Un pessic de sal
-1/2 culleradeta de bicarbonat
-1 cullerada de llevat en pols (12 g)
-1/2 culleradeta de canyella en pols
-50 gr de nous
.
Elaboració:
– Preescalfem el forn a 200ºC.
-Batem els plàtans amb la beguda de soja, l’oli d’oliva i els dàtils (prèviament remullants uns 20 minuts) fins que la barreja estigui molt fina.
-En un bol ampli posem el batut de plàtan i anem afegint la farina barrejada amb el llevat, el bicarbonat, la canyella i la sal. Si la tamisem, millor.
– Barregem bé amb ajuda d’unes varetes. Afegim les nous trossejades i barregem amb moviments envolvents amb la llengua de silicona.
-Aboquem la massa en un motlle engreixat de 10×20 aproximadament.
– Obrim per la meitat longitudinalment el plàtan que teníem reservat per decorar i el posem a sobre de la massa.
-Enfornem durant aproximadament 45 minuts a 180ºC.
-Una vegada passat el temps, punxem el banana bread i, si la punxa surt seca, és que ja està llest. Si no, ho deixaríem una estona més.
-El traiem del forn i ho deixem temperar uns 15-20 minuts.
-El desemmotllem i el col·loquem sobre una reixeta perquè es refredi de manera correcta. No ho talleu fins que no estigui fred del tot.
.
😜Servim tal qual o untat amb crema de cacauet, melmelada, margarina, tahini, crema de cacau casolana…
.
👍És millor conservar el nostre banana bread sense sucre al frigorífic, i fins i tot podem tallar-lo en racions individuals i congelar-lo, així quan vulguem un trosset només haurem de treure’l una estona abans del congelador.